Nishat MillsNishat Mills

Ontdek alles over een van onze belangrijkste partners in duurzaamheid: Nishat Mills, de grootste verticaal geïntegreerde textielproducent van Pakistan.

ESSENZA HOME & Nishat Mills: partners in duurzaamheid

Een belangrijke partner in onze duurzaamheidsreis is Nishat Mills, de grootste verticaal geïntegreerde textielproducent van Pakistan. Verticaal geïntegreerd betekent dat de fabriek (bijna) de hele keten zelf in handen heeft: van de katoenplantage tot het printen van textiel en het verpakken van de artikelen. Hierdoor heb je inzicht in de hele keten en weet je precies welke weg een product heeft afgelegd voordat het bij jou thuis komt. De hele collectie van COVERS & CO en de premium collectie van ESSENZA worden door Nishat Mills geproduceerd.

Nishat Mills is als fabriek GOTS-gecertificeerd, waardoor we zeker weten dat ze voldoet aan onze eisen en aan die van GOTS. Ook wordt de fabriek geaudit door BSCI, waardoor we kunnen zien wat hun prestaties zijn op MVO-gebied – en die zijn uitstekend. We bezoeken Nishat Mills regelmatig en hebben dagelijks contact. Zo houden we de lijnen kort en is het productieproces transparant.

Een kijkje in de fabriek

In december 2019 hebben we gefilmd in de fabriek van Nishat Mills en een aantal werknemers geïnterviewd. Bekijk de video om een kijkje te nemen in de fabriek en meer te ontdekken over onze visie op duurzaamheid.

Investeren in fabrikanten die het goede voorbeeld geven

Pakistan heeft helaas geen goed imago als productieland. Wij willen laten zien dat dit niet (geheel) gerechtvaardigd is. Er zijn absoluut productielocaties die milieuverantwoord werken en waar goed wordt gezorgd voor het personeel; Nishat Mills is hier één van. Wij willen juist die fabrieken ondersteunen die het op orde hebben, zodat zij een voorbeeld kunnen zijn voor andere fabrieken in het land. Wanneer bedrijven de productie massaal weg zouden halen uit Pakistan, schaadt dat de economie van het land en maak je de problemen alleen maar groter.

Investeren in fabrikanten die het goede voorbeeld gevenInvesteren in fabrikanten die het goede voorbeeld geven

De mensen van Nishat Mills

Toen we in december een bezoek brachten aan Nishat Mills, hebben we een aantal werknemers gevraagd naar hun dromen, passies en ambities in zowel hun persoonlijke leven als hun carrière. Bekijk hier het eerste portret in een serie van 6 en maak kennis met Farrukh un-Nisa, hoofd van het laboratorium bij Nishat Mills.

Wil je meer weten over Nishat Mills?